Oldal kiválasztása

Létrehoztál egy facbook oldalt? Már az összes ismerősöd bejelölte az új vállalkozásod, netán egy két ismeretlen is? Mégsem érzed, hogy hol kell keresni az “értelmét”? Várod az eredményt, mert eddig semmi érdemleges változás nem mutatkozik? Lehet a facebook Marketing nagy sikert tud hozni, de fontos tudni, hogy itt más stratégiával kell játszani. Ide az emberek elsősorban nem szolgáltaásért, nem vásárolni járnak, hanem kikapcsolódni, cicás videókat nézegetni, kapcsolatot felvenni, tartani, megnézni a Jani mostanában mit csinál, ott lenni, ahol fizikailag nem lehetünk. Szociális vággyal jönnek oda, ez egy szociális média.

Mindenkinek a saját bizniszgyermeke a legédesebb, de hiába te forgalmazod a szerinted napjaink legeredményesebb és ökoteszten legjobbnak bizonyult mosóporát, nem fog megmozgatni, hiszen van sok hasonló, és ki tudja, ez lehet csak szimplán drágább. Nekem van bevált. Vagy pl nem használok mosóport nem érzem hogy kellene. Ugyanúgy lehet szó pl: Jógáról. “Nem az én sportom / Ez olyan divat dolog…/ nincs kedvem / nincs időm…”.

És itt jön be a Facebook nagyszerűsége: Lehetőség van arra, hogy értékes információt ossz meg!
Ez alatt ne azt értsd, hogy : elmondod a te jógaóráid olcsóbbak, vagy a te mosóporodban tibeti alga van ami még a szenyvizet is tisztitja
nemnemnem és nem…
Mert ez sajnos senkit nem érdekel. Amíg nem tudom, hogy nekem ez mitől tenné jobbá az életem és miért adjak ki erre pénzt sok millió prioritás mellett, addig tőlem lehetnek gyémántdarabok is benne.

Legyél személyes. Tedd az én problémámmá is, hogy nem élek a lehetőséggel, hogy nem jógázom. Tényeket, sztorikat akarunk olvasni! Információkat! Oszdmeg, hogy hány embernek segített ez a Sport,  hogy xy kigyógyult az allergiájából, ossz meg egy interjút Marival, aki elmondja, hogy ő Sem hitt ebben, de 3 éve elkezdte, mennyire nem ment neki és most ő is oktató lenne. Beszélj arról, hogy te hogy kezted, a te fordulópontjaid, nehézségeid, örömöd a témában.

Kérdezz!

Arra vágyunk, hogy győzz meg! Nem tudom miért lennék boldogabb egy öko mosóporttól…de ha beszélsz arról SOKAT hogy milyen következményei vannak a lokális jócselekedetnek, hogy milyen problémák vannak a világban amit a mi egyéni jelentéktelennek tituált tevékenységeink hoznak létre. ott olvasom, hogy mennyi bőrbetegséget és irritációt okozhatnak bizonyos kemikáliák a textilből. Ciki a környezetszennyező anyag.

Adj tippeket, hogyan mossunk más ternészetes anyagokkal, hogyan kombináljuk a te klassz terméked mással, hogy ne érezzük olyan borzasztó drágának.

Te hogyan képviseled a bizniszed identitását, üznetét? Csak beszélsz róla, vagy ez neked tényleg fontos? Oszd meg, te a mosóporod reklámozása kívül TE hogyan tettél a környezetedért a hétvégén mikor felszedtél pár szemetet a folyóparton!

Ami két ember között zavaró, vagy nem szimpatikus, az egy bizniszprofil és a vásárlók közt Sem fog működni. Ha berobbansz egy társaságba és túl sokat, vagy túl keveset beszélsz nem szerencsés, ha csak magadról beszélsz az sem szimpatikus, ha mindíg csak akarsz valamit, de keveset adsz, kerülni fognak.
Talán itt jönne jól az a könyv “hogyan szerezzünk barátokat”.
Próbálj meg úgy gondolkodni, mintha a te bizniszembered egy új társaságba kerülne.

Sok sikert!